Gyakrak Ismételt kérdések

Próbálunk mindenkinek segíteni, de kérjük, mielõtt kollégáink segítségét kéri, kérjük legalább egyszer próbálja meg a 7 lépést. Olvassa végig, és tegyen mindent úgy, ahogy le van írva.

A leggyakoribb kérdések az alábbiak:

-Mikor lesz elérhetõ a Wiki 17.17-es változata, ami alkalmas az EESZT-vel való kommunkikációra?
Jelenleg a teszt környezetben vizsgálta meg az AEEK, és a Wikit sikeresen akkreditálták a mûködõ programok közé. Az éles környezetben is folynak tesztek, 1-2 orvosnál. Mûködik, várjuk, hogy a lehetséges hibák elõforduljanak, hogy még az új verzió kiküldése elõtt azokat orvosoljuk. November 2-3-ra várható, hogy felkerül a weblapra, valamint az F10-el is letölthetõ. CD-t nem küldünk.

-Nem tudom, hol kezdejem el, nem értem az egészet.
Ha a regisztrációt már elküldte levélben az AEEK-nek szeptemberben, akkor javasolt a 2. lépésnél kezdeni. Ehhez készítse elõ az EESZT csatlakozás menüpont nyitó oldalán felsorolt összes jelszót, felhasználónevet, személyi igazolványokat és nyilvántartási számokat.

-Belekeveredtem. Mit tegyek?
Nyissa meg az egyik gépen vagy egy laptopon a leírást, a másikon csinálja élesben a csatlakozás 7 lépését.

-Letöltöttem a tanusítványt, de nem találom. Mit tegyek?
Általában a Mozzila és Google Chrome felhasználók nem találják. Ilyenkor a tanusítvány nagy eséllyel a Letöltések mappában van. Az ott tökéletesen megfelel, de vissza kell ellenõrizni az AEEK által készített ellenõrzõ alkalmazás segítségével. Ezt a 6-os lépésben az "innen" szó alatt a legegyszerûbb elindítani. Elindítás után járjon el a 6-os lépés szerint.

-Letöltöttem a tanusítványt, vissza is töltöttem. Kész vagyok?
Általában igen, de legtöbben -eddigi tapasztalataink - kifelejtették a Vmátrixba való felvételt. Ide tudjuk felvenni a helyettesítõ orvosokat, és minden asszisztenst.

-Mit kell tenni helyettesítés esetén?
AKI jön hozzánk helyettesíteni, ÕT fel kell venni a Vmátrixba és a Wikibe. 3. lépés 10-es pontja, valamint a Wiki-n belül F12. Ügyeljen arra, hogy a wiki-n belül az összes felhasználó különbözõ jelszóval rendelkezzen.

-Nem értem, hogy mi az a Vmátrix?
Tulajdonképpen egy olyan táblázat, ahova felvehetünk orvosokat asszisztenseket, és jogokat adhatunk nekik, hogy mit tehetnek a mi praxisunkban.

-Miért nem nem jelenik meg az Intézményi Jogosultság gomb?
Vagy azért, mert nem az intézményi jogosultság adminisztrátor kártyája van bedugva, vagy azért mert a bejelentkezés túl lassan ment. Ilyenkor újra a bejelentkezésre kell kattintani. Érdemes megpróbálni úgy is, hogy bezárjuk a böngészõt, és újra a 3. lépés 10. pontjával folytatni.

-Nem érek el senkit a Deltatrade kft-nél. Hogyan kaphatok segítséget?
Írjon nekünk, és ingyen visszahívjuk az Ön által megadott idõpontintervallumban. Kérjük legalább 1, de inkább több órás intervallumot adjon meg.

-Orvosírnok vagyok. Mit a teendõm?
Az orvosírnok nem egészségügyi végzettségû. Neki külön felhasználónevet kell igényelni az AEEK-tól. Ennek részleteit egyelõre nem tudjuk. Addig használja az Orvos személyijét a bejelentkezéshez, és azt írja, amit az orvos diktál, de önállóan ne dolgozzon.

-Az egyik önkormányzati dolgozó az Intézményi adminisztrátor.
Ilyenkor az õ személyi igazolványával lépünk be a Vmátrixba

-Lehet-e receptet írni a wikivel, ha nincs itt az orvos?
Meg lehet írni elõre egy listára a receptet, de a listán lévõ receptek kinyomtatása és az EESZT-nek való elküldése csak az orvos megérkezésekor az õ személyi igazolványával tehetõ meg.

-Lehet-e több gépen receptet nyomtatni?
Lehet, de csak a következõ képpen: Az egyiken dolgozik az orvos, a másikon az asszisztens. Ilyenkor az asszisztens felírja a recepteket a listára, majd megkéri az orvost, hogy érvényesítse azokat. Érvényesítés után nyomtathatja ki az asszisztens a recepteket. Az orvos folyamatosan, azonnal nyomtathatja a saját gépén a recepteket úgy ahogy eddig.

-Egy gépre két kártyaolvasót kell feltelepíteni?
Érdekes módon ezt nagyon sokan kérdezték. Nem. Minden gépre egy kártyaolvasó kell.

-Ki lehet kapcsolni az EESZT-vel való kommunikációt?
Igen, a Wiki R-O menüpontjában lesz meg ez a lehetõség 17.17-es verziótól felfelé.

-Milyen állapotban kapom a 17.17-es verziót? Kikapcsolt, vagy bekaocsolt EESZT-vel?
Kikapcsolt EESZT-vel kapja, legelõször Önnek kell bekapcsolni MINDEN GÉPEN !

-Mire kell az SMS jelszó?
Egyszer az ellenõrzõ alkalmazásba (6-os lépés) egyszer pedig a Wiki kell beírni.

-Nem vagyok kész a csatlakozás lépéseivel vagy a regisztációval. Mire számíthatok?
Jelenleg November 1-tõl minden egészségügyi szolgáltató kötelezve van arra, hogy minden adatot elküldjön az EESZT, amit az EESZT tõle követel. Ennyit tudunk, de nem tudjuk, hogy milyen szankciók járnak annak, aki ezt nem teszi.

-Van még kérdésem, hogy kaphatok rá email-es választ?
Akár a visszahívás kérése menüpontban, akár a deltatrade@deltatrade.hu címen. Elõbbi esetén írja oda, hogy elég az email-es válasz.


email írása